اصلا SSD چیه و تفاوتش با هارد های معمولی چیه ؟؟؟
SSD مخفف SOLID STATE DERIVE میباشد که به معنای حافظه های به حالت جامد میباشد به عبارت فنی حافظه های SSD اطلاعات را روی برد و مدارها ذخیره میکنند ، حال به ساز و کار حافظه های HDD میپردازیم .
کلمه HDD مخفف جمله HARD DISK DRIVE میباشد که به معنی حافظه های سخت میباشد. در حافظه های HDD اطلاعات بر روی دیسک هایی به نام سکتور ذخیره میشوند که عمل ذخیره و خوانده اطلاعات با چرخش سکتورها انجام میشود ولی در حافظه های SSD این عملکرد با فراخوانی از روی برد انجام میشود که با سرعت بسیار بالاتری همراه است .
نقش اصلی SSD ذخیره سازی اطلاعات نیست !!!!!!!!!! البته که میتوان این استفاده را هم ازش کرد ولی چون قیمت SSD نسبت به HDD بسیار بالاتر است این کار خیلی به صرفه نیست وبهتر است از HDD برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده شود و از SSD برای سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی استفاده شود.
بریم به مواردی که باید برای خرید اس اس دی به ان توجه کرد بپردازیم .
Form Factor :
اولین ویژگی ای که در خرید اس اس دی باید به آن توجه کرد فرم فاکتور ssd ای است که تصمیم به خرید آن دارید . به صورت کلی فرم فاکتور ها یا 2.5 اینچ هستند یا M.2 که از رابط های مختلفی استفاده میکنند . برخی از لپ تاپ ها و سیستم ها از فرم فاکتور M.2 پشتیبانی نمیکنند و فقط میتوان از فرم فاکتور 2.5 اینچی با رابط SATA برای انها بهره برد .
INTERFACE :
رابط SSD اصلی ترین ویژگی در تعیین شرعت خواندن و نوشتن میباشد . SSD های با فرم فاکتور 2.5 اینچ فقط از رابط SATA استفاده میکنند ، اما M.2 ها هم از رابط SATA و هم از رابط های PCIE gen 3.0 و PCIE gen 4.0 استفاده میکند که اصطلاحا به آنها M.2 NVME میگویند. M.2 های NVME دارای یک شیار بر روی محل اتصال خود میباشند که به انها M.2 های تک شیار نیز میگویند و M.2 های با رابط SATA که دارای دوشیار میباشند را M.2 دو شیار مینامند.
برند های شناخته شده :
برند های بسیاری در حوزه تولید حافظه های SSD فعالیت میکنند و بعضی برند ها در این حوزه به صورت تخصصی فعالیت میکنند .برخی از برند ها همواره در تکنولوژی و پیشرفت SSD پیشتاز بودند که میتوان از SAMSUNG (سامسونگ) ، GIGABYTE (ِگیگابایت) وPATRIOT (پتریوت) اسم برد که از جدیدترین تکنولوژی ها استفاده کردند .
برخی دیگر از برند ها سعی در اقتصادی بودن محصولات خود داشته اند تا بازار هدف بزرگتری را در بر بگیرند که میتوان از برند های KINGMAX (کینگ مکس) ، ADDLINK (اددلینک) ،GEIL (ژل) ،CRUCIAL (کروشیال) و ADATA (ای دیتا) اسم برد .
برند های GIGABYTE (ِگیگابایت) وPATRIOT (پتریوت) علاوه بر داشتن SSD های پرچمدار محصولات اقتصادی نیز تولید میکنند .
SUPPORT :
قبل از خرید شما باید به این که لپ تاپ یا مادربرد شما از این فرم فاکتور و رابط پشتیبانی میکند اطمینان حاصل کنید. برای مثال لپ تاپ های از نسل 6 به بعد قابلیت ساپورت M.2 NVME به برخی از لپ تاپ ها اضافه شد . برخی از مادربرد های نسل 3 از M.2 های NVME نسل 4 پشتیبانی نمی کند. به همین دلیل قبل از خرید اگر اطلاعات کافی ندارید میتونید با ما تماس بگیرید تا به شما برای بهترین خرید مشاوره بدهیم .
کاربرد ها :
به صورت کلی از SSD برای افزایش سرعت سیستم استفاده میشود و برای همه لپ تاپ ها و سیستم ها لازم است چرا که بازدهی تمام قطعات سیستم شما را بسیار بالاتر میبرد و مانند یک پل میان تمام قطعات شما عمل میکند . بعضی از SSD ها قابلیت های اضافه تری هم دارند برای مثال مدل 7000S AORUS از برند گیگابایت قابلیت ساپورت از PLAYSTATION را دارد و برخی دیگیر از SSD ها دارای هیت سینک میباشند که عمل تهویه گرما را بسیار بهبود میبخشد . برخی دیگر از SSD ها دارای RGB میباشد که به نور پردازی سیستم شما بسیار کمک میکند .
برای دیدن SSD های موجود در سایت میلادنور اینجا کیلیک کنید .
یک پاسخ به “SSD چیست و چه SSD باید بخریم ؟؟”